Uppdrag

Cameba utför uppdrag med fokus på analys och förändring eller kompetensförsörjning / rekrytering. Rekryteringsuppdrag beskrivs normalt enbart med rubrik, omfång och plats. I de fall vi annonserar gör vi det på webbsidor som är särskilt inriktade på detta samt i fackpress.

Vi tar emot inskickade CV:n och ger omedelbart respons på om något av våra uppdrag matchar.

Har Ni frågor, eller önska träffa oss för ett personligt möte, vänligen ring
+46 46 211 67 30

 

cv

Inneliggande Uppdrag

Vi söker till tillverkningsindustrin

PURUS söker Affärsorienterad Area Sales / KAM - Fransktalande

 

Purus är en av Skandinaviens ledande tillverkare av produkter för badrum och kök vars huvudsakliga produktsegment är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rostfri inredning och rostfri sanitet. Purus starka ställning på den nordiska marknaden är ett resultat av pålitliga produkter, nytänkande och marknadens bästa kundsupport.
Affärsenheten finns idag i Sverige, Norge, GB, Danmark och Finland. Vi är ca 50 personer med ett försäljningsvärde på ca 400 miljoner

Purus ingår i BLS Industries, en framstående koncern inom VVS-branschen där all tillverkning sker i egen regi i Sverige. Bolaget har ca 280 medarbetare i fyra länder och omsätter drygt 600 miljoner. Tack vare en målmedveten satsning på produktutveckling och en konsekvent strategi för nya förvärv, är idag koncernen en av de centrala leverantörerna med flera starka varumärken

Bolaget har fokus på försäljning och vill expandera
och söker för exportmarknaden en

Affärsorienterad Area Sales/KAM

Den internationella Marknaden efterfrågar Purus produkter. Vi söker därför en mycket affärsdriven exportsäljare till vårt team. Fokus är aktiv verksamhet för att bearbeta nya kunder samt utöka tillgängligheten för befintliga kunder.

I rollen som exportsäljare kommer du att arbeta med att öka försäljningen, servicen och tillgängligheten för Purus på exportmarknaden i olika länder.

Du kommer att sköta alla förekommande uppgifter avseende exportförsäljningen. Försäljningsarbetet sker både från kontoret i Ystad och hos kunderna samt omfattar en stor del nykundsbearbetning. Arbetet omfattar även en hel del resande för att göra kund- och mässbesök etc.

Du kommer att jobba med försäljning – systemförsäljning, med fokus på avrinningsbrunnar och Purus grundsortiment. Utöver försäljning arbeta Du med tekniska rådgivning, kalkyler, offerter, uppföljning, orderhantering, lämna leveransbesked, fakturera samt viss reklamationshandläggning m.m. Du har ansvar för såväl kundetablering som personliga besök.

Kunder
Är i första hand Golvtillverkare samt större byggprojekt m.fl. Det är därför önskvärt att Du har kunskap om införsäljning till Byggsektorn.
Vi arbetar mycket med OEM kunder och Prefab – Golvtillverkare, m.fl. Mycket av införsäljningen sker via lokala, distributörer och agenter.

Aktuella länder: Frankrike, Spanien och Mellanöstern.

Kompetensprofil
Du har dokumenterad erfarenhet från framgångsrikt arbete med att etablera kontakt med kunder – gärna från byggbranschen.  Av detta kommer att Du bör ha en tekniks förståelse – att kunna föra ett adekvat samtal med kunder.

Du har en god förståelse för hur en effektiv och positiv säljavdelning skall fungera.
Då mycket av försäljningen är av systeminförsäljning / totaleverantör måste Du kunna föra resonemang kring mervärden
Du är proaktiv och strukturerad samt gillar att alltid vara ett steg före och att överträffa kundens förväntningar.
Du behärskar Engelska och Franska/Spanska i tal och skrift. Fler språk är önskvärt. Mångkulturell erfarenhet är mycket positivt och du får gärna vara uppvuxen eller varit bosatt i annat land än Sverige – Du är världsvan.

Personliga egenskaper
För oss är kunden och våra medarbetare viktigast och därför önskar vi att dina personliga värderingar överensstämmer med våra; vi är engagerade, pålitliga, lagspelare och resultatorienterade.

Du är självgående och mycket affärsmässigt och har en kommersiell ådra

Vad erbjuder vi
Ett spännande jobb med fart och fläkt för dig som brinner för att ge service där din insats ger nöjda, återkommande kunder. I samråd med teamet skapar du goda förutsättningar för långsiktiga relationer.

Resdagar: ca 60-90 dagar/år

Placering
Du utgår från vårt huvudkontor I Ystad, men kan till viss del utgå från ”hemmakontoret”

En möjlighet att vara med och utvecklas med en verksamhet som befinner sig i en mycket positiv spiral. Exporten växer och vi har tydliga mål för de kommande åren.

Kontakt
Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Klas Holmberg, +46 709 509 048. Vi kommer att intervjua löpande och vill gärna ha Ditt ansökningsbrev på engelska och meritförteckning på svenska.

Skicka Dina handlingar till Klas.Holmberg@cameba.se, som har ansvar för denna rekrytering

 

 

 

Cameba har pågående rekryteringar till tillverkande industri. En del av dessa beskrivs här.

Cameba söker Partners
som har erfarenhet av arbete på strategisk nivå.

Mer information lämnas av Klas Holmberg +46 709 50 90 48
klas.holmberg@cameba.se

Exempel på Uppdrag

Exempel på uppdrag 1


Bolagets affärsidé, att utveckla energimetoder ska marknadsföras i Asien, företrädesvis Kina. Man har gjort en del förberedelser och inser att man nu behöver finna en mycket erfaren person som kan stödja affärsprocessen och utveckla affärskontakter med såväl myndigheter som enskilda elproducenter. Man söker en Marknadsutvecklingskoordinator som kan förhandla och bygga nätverk i Kina och andra delar av Asien

Hur gjorde vi?

1. En grundlig genomgång av bolaget, dess produkt och vilka kompetenskrav genomfördes. Mycket tid lades på att beskriva erfarenheter och i olika kompetensers viktighet för att lyckas med uppdraget.Följande behovsbild beskrevs:

  • Omfattande erfarenhet från Kina, gärna boende i Kina
  • Goda kunskaper om Sverige
  • Kunskaper i mandarin
  • Högskoleutbildning
  • Erfarenhet av komplex systemförsäljning,
  • Projektledaregenskaper vilket ska vara ett stöd till produktion
  • Minst 5 års erfarenhet av likande arbete
  • Strategisk och van vid ledningsgruppsarbete

2. En aktivering av Camebas kontakter gjordes. Dessa arbetar sedan en tid tillbaka inom produktion och handel i Sverige och Kina/Asien. Totalt skapades kontakter med tolv personer vilka alla var när den beskrivning som låg till grund för Headhuntinguppdraget.

3. Tre personer definieras som mest lämpliga och presenteras för uppdragsgivaren, vilken gör intervjuer. Till tjänsten som Marknadsutvecklingskoordinator valdes en person som arbetade som VD på ett mellanstort bolag och som tidigare varit verksam som marknadschef i Kina.

Exempel på uppdrag 2

Företaget hade en mycket stark ställning på sin marknad och hade utvecklat ett mer funktionellt seende snarare än kund- och produktseende. Plötsligt upptäcker man att man befinner sig i en konkurrensutsatt situation och en tidigare trygg markandsandel och säkra kunder väljer små uppstickande konkurrenter.

Hur gjorde vi?

1. Vi intervjuade ledningen, vilket gav svar på lönsamhetskrav. Vidare så intervjuades kunder och tre olika lokalkontor. Detta gav en bild av det rådande läget och det historiska perspektivet i företaget. Vi fann en historisk belastad produktion med en syn på kunden som ej var förenlig med ett starkt kundperspektiv.

2. Ledning och olika funktionsgrupper med övergripande ansvar fick under en period stå till svars för hur deras kundperspektiv kunde förenas i kundens behov. Alla funktioner fick övertyga om produkternas styrka och om att det i någon mån kunde vara förpackningen snarare än innehållet som gav det nedåtgående resultatet.

3. Resultatet av processen blev att en del lokalkontor såldes, andra köpte upp närliggande konkurrenter och produkterna vässades i samråd med kunderna. Flera nya lokalkontorsansvariga rekryterades.